Mar 26 2014

Pizzerior och restauranger startar egen Ehandel eller?

Category: E-handelkatrin @ 8:17 f m

I förra veckan diskuterades det lite på twitter kring olika undersökningar som visade olika vad gällde ehandelns ökning. Efter lite funderande så kom man fram till att de olika undersökningarna mätte helt olika saker, den enda mätte enbart handeln med fysiska produkter medan den andra mätte handel även med nedladdningsbara produkter, typ Spotify, Itunes mm.

Jag kom då att fundera lite över hur räknas då restaurangerna egentligen? Vart går de in under, vart syns de?

Vi har nämligen ett flertal pizzerior som kör vårt system för att deras kunder ska kunna beställa via webben och få pizzan hemkörd eller för uthämtning. Är de ehandlare då? De säljer ju i och för sig fysiska varor över nätet men inte riktigt på samma sätt som traditionell handel, så något säger mig att de kanske inte medtas i de undersökningarna i alla fall eftersom de är restauranger. Någon som vet får gärna upplysa mig för jag är lite nyfiken på hur ni tänker

Själv tycker jag ju att de är ehandlare, och att det är en ganska häftig form av ehandel dessutom. Varan beställs direkt på webben av kunden och betalas där. Resturangen får ordern direkt på en skrivare i köket och kan godkänna ordern samt ange när den är klar att hämta, eller när den kan köras ut. Kunden kan självklart välja tillbehör till sin pizza och välja precis hur den ska se ut och få den inom en timme oftast ( på nyårsdagen kan det såklart vara lite längre kö) och är inte det e-handel så vet inte jag.

Inga lager, inga mellanhänder utan ehandel i sin renaste form handel direkt mellan tillverkare och konsument.

Du som är lite intresserad kan läsa mer här om hur vår resturangmodul fungerar för pizzerior och andra matställen

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Comments are closed.