Nov 19 2012

:Eu dominans

Category: E-handelkatrin @ 3:16 e m

Jag skrev tidigare ett inlägg om mina planer på europaherravälde i SweCat. Ni kan läsa mer om de vilda planerna här:

http://e-handelstankar.se/eu-invasion-eu-ehandel-i-mycket-liten-skala-here-i-come

Som så mycket annat i livet så har tiden och orken satt käppar i hjulen. Andra projekt har tvingats gå före, så min stora plan på EU herravälde har omarbetats en del, men nu är vi äntligen på banan…

I Stället för att göra en större satsning i varje nordiskt land, så beslutade jag att göra en .EU butik, som skickar till hela Europa och till att börja med är bara på Engelska samt med priser i Euro. Den går att bygga ut mer senare och köra exvis tyska vid behov eller andra språk.

Eftersom jag kan mest om kattprodukterna och namnet SweCat liksom talar för en kattsatsning så beslöt jag att bara köra kattprodukter i denna butiken. Det ska bli riktigt kul att faktiskt få nischa sig och göra det man är bäst på.

Jag hyrde in en kollega som översättare och vi startade med att ta de bästsäljande kategorierna, samt att översätta 5 st produkter i varje kategori av dem. Vi översatte också ordervillkoren m.m. och själva butikens designmall ( även om det är några få saker kvar)

Därefter lanserade vi sajten, och så får vi se vad som händer. Inget tjafs och pjosk alltså utan direkt ut i hetluften

Jag kommer fortlöpande vid tillfälle att översätta fler och fler produkter eftersom SweCat har en hel del fler än de vi nu översatt.Vissa har jag beslutat att inte sälja eftersom frakterna blir gigantiska men planen är att det mesta ska läggas ut.

Jag kommer också att lägga upp en del produkter utan text innan jag hinner översätta så får vi se vad som händer. Jag träffade nämligen en kollega i dag som provat precis det, och han sa att många gånger sålde dessa produkter minst lika bra som de med text.

Betalning blir bara med kort för att minimera administrationen, och vi kör Mypack i Norden och UPS utanför.

Kort sagt vi gör ingen storsatsning utan mer en sådan där liten man har råd med som mindre e-handlare, lite seo, kanske lite adwords och så ser vi vad som händer. Nu väntar vi bara på vår första order.

Besök SweCat.eu – Swedens oldest onlinestore for cats och shoppa loss

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Comments are closed.