Aug 31 2011

E-handelsdagarna – 6 timmar sen

Category: E-handelkatrin @ 9:10 e m

Äntligen. Jag har arrangerat e-handelsdagarna och haft förmånen att spendera två hela dagar med helt underbara e-handlare och föreläsare. Som alla vet är det inte arrangören som gör ett event utan det är deltagarna!

På e-handelsdagarna hade vi 55 helt fantastiska deltagare, som bjöd på sig själva ordentligt.

Nio duktiga föreläsare fick vi lyssna till, en del vana föreläsare, och en del mindre vana. Många som jag själv aldrig hört förut.  Jag visste när jag bad dem föreläsa att de var superduktiga på sitt område men att de aldrig föreläst förr, många var sådana som pratat sist inför folk när de gick i nian och gjorde bokreferat, och det var ett tag sedan…och en del av dem var verkligen supernervösa….Dessa föreläsare var helt underbara. De gjorde några av de bästa föreläsningar jag någonsin hört (och tro mig jag har varit på en del event genom mina snart tio år som e-handlare). De skulle alla lätt kunna ställa sig på vilken scen som helst på ett betydligt större event och ha massor av bra saker att förmedla. Jordnära, praktiskt, med massor av bra tips.

Vi hade naturligtvis även en del vana föreläsare som gjorde mycket bra föreläsningar, riktigt hur vana och eftersökta insåg jag nog inte förrän Magnus Bråth, (en av våra föreläsare) började med att säga att han var van vid stora stela amerikanska event så vi fick säga till om det blev för tekniskt och svårt. När jag sedan fick höra vilka jätteföretag han brukar jobba med, så kände jag mig ganska liten…. Jag omsätter 695 000 på Gardenhome/ år. Det är nog hans vanliga kunders kaffekassa ungefär… på en vecka….

Varje pass var ca 1,5 h, en kort föreläsning, och därefter hade vi diskussioner med varje föreläsare. Där deltog verkligen alla med liv och lust, såväl föreläsare som e-handlare. Alla e-handlare bjöd verkligen på sig själva och det hördes aldrig minsta knyst om affärshemlighet eller liknande. Tvärt om, man såg e-handlare i samma bransch sitta och jämföra konverteringsgrader och byta leverantörserfarenheter. De goda råden till varandra haglade, och hela tiden hördes ”jag gör så här”, eller ”men varför gör du så här när du kan förenkla genom att i stället göra så här”. Det kändes helt underbart att få vara med och dela så mycket erfarenheter med så många duktiga e-handlare.

Under veckan hoppas jag att kunna dela dessa erfarenheter även med er som inte deltog i dagarna genom att lägga ut videofilmer från dem. Det är inte superkvalité och det är inte några dunderproduktioner, men det är i alla fall ett litet smakprov av vad vi deltagare upplevde. Jag tänkte också då blogga mer om tips och idéer och mer jordnära saker som ni alla kan ha nytta av men inte i kväll, nu är jag helt enkelt lite för trött för det.

Men mitt starkaste intryck just nu av e-handelsdagarna är för en gång skull inte alla goda tips och idéer man fått,  utan det jag bär med mig i kväll när jag skriver det här, drygt sex timmar efter e-handelsdagarna avslutats, är själva känslan man får när 55 människor i ett rum med liv och lust diskuterar e-handel med varandra. Känslan man får när alla passionerat diskuterar om det är bättre att göra inleverans med streckkodsläsare eller via inköpsordrar i webshoppen? Om postsäckar eller postburar är bäst? Vad som egentligen ökar konvertering mest video eller 3d bilder? Hur i hela friden man kan mäta sin investering i SEO för att se om den går att räkna hem eller inte? Kort sagt när alla liten som stor oavsett bransch, försöker att hjälpa varandra att lyckas blir bättre e-handlare och att utveckla inte bara den egna verksamhet utan även sina kollegors e-handelsverksamhet. Det är en känsla av sammanhållning, en känsla av att vi alla är kollegor och av att vi alla ska hjälpa varandra att lyckas. Den känslan kommer jag att bära med mig länge, länge, för det är en stor och skön känsla.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

4 Responses to “E-handelsdagarna – 6 timmar sen”

 1. Majsan says:

  Tack Katrin för ett bra referat av dessa dagar och absolut för ett kanonarrangemang. Du/Ni har verkligen fått till det så att man kände att dessa dagar verkligen var värd att åka så långt för.

  • katrin says:

   Tack snälla det var roligt att höra, och tack själva för att ni deltog, det var så roligt att träffa er alla

 2. Magnus Holmström says:

  Tack för ett bra event. Fantastiskt bra föreläsare. Hoppas det blir ett återkommande event.

  Mvh
  Magnus

 3. Reflektion « Passionate Wilma says:

  […] E-handelstankar Nakna Sanningen Ehandel.se Jimiwikman.se Kodmyran Rate this: Share this:E-postMerDiggLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]