Jun 09 2011

Du kommer väl på e-handelsdagar i Sundsvall 30-31 Aug?

Category: E-handel,Eventkatrin @ 12:13 e m

Jaha, så har man gjort det igen, kanske tagit sig vatten över huvudet….så nu är jag lite nervös…

Jag har varit på många trevlig arrangemang kring e-handel under åren, men en sak som jag brukar slås av är att de flesta riktar sig mot lite större e-handlare, och att det ofta är sådana som är talare och deras verklighet man fokuserar på, samt att det ofta är ganska dyrt för en mindre e-handlare att delta. 6-7 000 kr som webbdagarna eller Nordic ecommerce brukar kosta snyter man inte ur näsan om man är en liten e-handlare. Jag har alltid efterlyst fler event för mindre e-handlare och mer små företagare på scenerna och en dag slog det mig som en blixt från klar himmel:

Jag kanske ska sluta gnälla och göra något åt saken! När en hund fått löss i pälsen så gnäller den inte, den kliar bort dem i stället. Det borde jag lära mig av!

Sagt och gjort, jag satte mig ner och funderade över vad jag själv skulle vilja åka på för event och lyssna på för föreläsningar. Det jag kom fram till var att jag alltid saknat en chans att diskutera efter de föreläsningar som brukar vara på ett event, så jag tänkte att jag vill ha ett event bestående av först en kortare föreläsning som följs av ca 1 timmes diskussion kring det ämnet, och så tar man upp ett antal ämnen på det sättet.

Sedan började jag fundera över vilka ämnen jag själv skulle vilja diskutera och höra mer om, och så började jag ringa runt och ragga föreläsare. Jag försökte hitta personer som jag tycker är bland de duktigaste jag känner till på sina områden. Vissa är vana föreläsare och andra är mer duktiga på sitt område men kanske inte så vana att föreläsa om dem. Det gick förvånansvärt smärtfritt, och inte en enda av de tillfrågade tackade Nej, utan snarare så sa de allihop Skitkul! det är klart jag vill vara med! Fast en del sa också i nästa andetag, hjälp gud vad nervöst att prata inför en massa e-handlare, törs jag? Ja visst sa jag då, de brukar inte bitas, och tanken är att de också ska prata och diskutera med dig, och så bestämdes raskt att nervös får man vara, det gör inte så mycket och att det är kul i alla fall att få dela med sig av sin kunskap.

Jag insåg ju att man behöver en lokal och lite mat, och helst någonstans att bo också om man kommer långväga ifrån, så jag letade reda på ett hotell här i stan som kunde erbjuda det till ett bra pris som jag hoppas att de flesta ska ha råd med, och vi hittade ett datum som var ledigt, som passade alla talare, och som inte krockade med formex, och när älgjakten inte börjat, och när vi knappast kan stoppas av första halkan, och när julhandeln inte dragit i gång ännu. Med andra ord borde det fungera ganska bra för de flesta. Jag vet att många e-handlare har andra jobb vid sidan av, men tyvärr gick det inte att köra på en helg utan det fick bli på vardagar.

Jag tog också kontakt med posten och Klarna för att få lite hjälp att hitta e-handlare så att vi kunde skicka ut en liten blänkare om att eventet ska vara, så att förhoppningsvis någon besöker det, för utan besökare så är det svårt att få till bra diskussioner. Det är liksom inte så givande att diskutera med sig själv, även om man kan få kloka svar då också….

Så där är vi nu. E-handelsdagar är planerade den 30-31 Augusti på Hotell Södra berget i Sundsvall, en mängd duktiga talare är bokade för att dela med sig av sina kunskaper, och vi tänker fokusera på mindre och medelstora e-handlares vardag och problem och lära av varandra. Nu hoppas jag bara att du som läser det här kommer du också, och bidrar med erfarenheter och deltar i diskussionerna. Inga erfarenheter är för ringa, och ingen e-handlare är för liten för att vara med, utan jag är säker på att alla har något att bidra med. Vi kan alla lära av varandra oavsett hur länge vi jobbat med e-handel och hos oss finns inga speciellt inbjudna VIP gäster, utan alla är lika mycket VIP

Anmäler dig och läser mer om e-handelsdagarna och våra talare och ämnen gör du här på vår eventsida http://event.kodmyran.se/

Jag hoppas att träffa dig på e-handelsdagarna, för utan just dig kanske det inte blir några dagar och det gör mig nervös för jag vill så gärna få höra om just dina erfarenheter och lära mig av dem.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Comments are closed.