Apr 28 2016

Kodmyran lanserar prenumerationslösning

Category: E-handelkatrin @ 11:42 f m

Olika former av prenumerationstjänster har sedan länge haft ett rejält grepp om e-handelsbranschen på stora marknader som USA och Tyskland. I Sverige har det däremot sett annorlunda ut men nu startar fler och flera företag prenumerationstjänster. Dominerande är så klart matkasseföretagen som var tidigt ute, men alltfler företag börjar snegla på prenumerationer som affärsmodell. Förra året lanserade klädjätten Björn Borg möjligheten att prenumerera på underkläder. Andra företag som erbjuder prenumerationer av olika slag är exempelvis Vetzoo, Glossybox, Rentrasa m.fl.

En av anledningarna till att prenumerationer växer är att det finns många populära tjänster som Spotify och Netflix som har etablerat prenumerationsmodellen och det håller på att förändra köpvanorna i grunden hos kunderna. De är helt enkelt mer villiga att binda upp sig vid avtal än de var förr.

Att jobba med prenumerationer innebär stora fördelar för e-handlaren. Man kan effektivisera lagerhantering och logistik efter försäljningen på ett helt annat sätt än med en vanlig e-handel där man ofta har toppar och dalar under året. Sedan blir kostnaden per kund betydligt lägre än vad den annars blir eftersom du redan i steg ett har återkommande kunder.

Jag och de övriga på Kodmyran har under en tid följt denna utveckling och sett en större efterfrågan på den här typen av tjänster, både hos mindre och större e-handlare. Vi tyckte därför att det var på tiden att vi tog fram en bra lösning för prenumerationstjänster för mindre och mellanstora handlare. En lösning som fungerar lika bra för en renodlad prenumerationsbutik som för en vanlig e-handel som vill sälja prenumerationer som ett tillägg till sina vanliga försäljning

Tillsammans med Klarna har vi därför tagit fram ett helt nytt e-handelspaket Shop4sale Abonnemang, speciellt för företag som vill sälja prenumerationstjänster. I paketet ingår vår e-handelslösning Shop4Sale med specialanpassade funktioner för prenumerationshantering och en Klarna Checkout som hanterar återkommande betalningar. Vårt Abbonemangspaket gör det enkelt för e-handlaren att snabbt komma igång att sälja prenumerationsbaserade tjänster och därefter administrera dem på ett enkelt sätt.

Extra roligt är det att kunna erbjuda en bra betalningslösning med återkommande betalningar för prenumerationer eftersom det tidigare har varit ett litet problem. Det har inte funnits mycket att välja på förutom kortbetalning helt enkelt. Jag är därför stolt och glad över att Kodmyran är första plattform i Sverige att erbjuda återkommande betalningar med Klarna Checkout till alla våra kunder så att slutkunden kan välja att betala med både kort och faktura om de vill.  Att vi kan göra det är på grund av den täta integration vi har med Klarna i och med vårt Nativepartnerskap.

Läs mer om paketet här