Aug 10 2015

Tvålshoppen, en ny webbutik

Category: E-handelkatrin @ 9:59 f m

Det har gått ett år sedan jag sålde mina butiker Gardenhome och SweCat. Den sistnämnda hade jag då drivit i över elva år.  Jag måste erkänna att jag inte riktigt kan vänja mig vid livet som endast leverantör och vid att inte ha någon webbshop. Jag har ständigt under det här året saknat att vara ehandlare, men jag har kanske framförallt saknat det symbiosförhållande man som  leverantör har när man kodar sin egen plattform och dessutom är ehandlare.

Gång på gång under året har jag stött på saker jag känt att jag velat prova men som jag inte velat testa i våra kunders butiker eftersom det kunnat vara totala floppar och då jag inte velat påverka deras omsättning har jag valt att inte göra testerna. Jag har alltså saknat den frihet man får som leverantör att testa olika saker utan att påverka sina kunder.

Jag har också saknat den korta ledtiden som var tidigare när jag velat testa något. Det tar betydligt längre tid att hitta rätt kund för att kunna göra testet, prata med kunden om varför det är bra för dem och göra testerna, samt få tillgång till testdata från en kund än när man testar allt själv.

Även om vi såklart har testmiljöer så är det inte samma sak att testa där som att testa av gjorda förändringar i skarp miljö innan releaser släpps. Under året har jag sett en liten ökning av buggar hos oss motför när vi hade egna butiker och det känns inte bra.

Nu står vi på Kodmyran inför ett expansivt skede i företaget och har anställt en del personal som aldrig jobbat med ehandel praktiskt, även om de såklart är mycket kompetenta inom sina respektive yrken. Jag ser att vi fortsättningsvis kommer att behöva göra det, eftersom det är mycket svårt att få tag på kompetenta medarbetare som har praktisk ehandelsbakgrund. Det här innebär att vi behöver utbilda vår personal fortlöpande inom ehandel för vi tror på att alla hos oss, oavsett om de jobbar med bokföring eller programmering eller vad man nu gör, ska förstå ehandel och ska förstå vad våra kunder har för utmaningar i sina verksamheter. Jobbar man hos oss på Kodmyran ska man inte bara förstå ehandel och det hela teoretiskt utan man ska ha även upplevt det själv, och det gör man inte om man inte drivit sin egen webbshop. Det absolut bästa sättet att lära sig om ehandel är att vara med och driva en egen! 

Så till sist kom jag till en enkel slutsats: Jag startar en ny butik! sagt och gjort eller snarare tänkt och gjort. Tre dagar senare var butiken färdig och i dag öppnar vi Tvålshoppen.se butiken med tvål som vardagslyx!