Maj 12 2015

Ehandlare – Hur ser du på ehandelsleverantörer?

Category: E-handelkatrin @ 8:38 f m

Jag har förundrats lite de senaste dagarna, och när jag förundras över något så brukar det kunna utmynna i ett blogginlägg, så också denna gång. Vad har jag då förundrats över? Jo egentligen handlar det om något jag grubblat över mycket, sedan länge tillbaka eftersom jag själv varit både leverantör och ehandlare under lång tid, men nu blev det liksom än mer kristallklart i och med vissa händelser de senaste dagarna. Jag tänker inte gå in på dessa här men det gav mig en kristallklar insikt som nu är dags att sätta på pränt.

Min kristallklara insikt denna gång är att det är dags att börja rannsaka sig själv som ehandlare och fundera över hur man egentligen ser på ehandelsleverantörerna och vilken relation man egentligen vill ha med sina leverantörer.

Det är dags att fundera över om leverantörerna verkligen är de djävlar som ska hållas kort som de ofta utmålas som, eller om det faktisk kan vara så att även leverantörerna bidrar till diskussion och ehandelns utveckling och därför inte alltid förtjänar att kallas diverse öknamn och tillmälen och den attityd som råder mot många av dem.

Kanske är det, hemska tanke, så att man faktiskt inte klarar sig som ehandlare utan leverantörer, precis som att leverantörerna inte klarar sig utan ehandlarna. Kanske är det dags att börja se relationen e-handlare och leverantör som ett samarbete och inte något annat.

Kanske är det också dags för ehandlarna att inse att vi alla på ett eller annat sätt är leverantörer….och att mycket dubbelmoral florerar där ute

Vad menar jag då? Jo:

När jag är ute på forum, sociala medier och på diverse event så är det faktiskt så att vissa ehandlare ser totalt rött bara man nämner ordet leverantör. Attityden är att leverantörer är spammare, de sysslar bara med sälj och egenreklam och de är hutlöst dyra, tar alltid mer pengar än de egentligen behöver för en tjänst, och de försöker alltid lura på ehandlarna tjänster de inte behöver. Man skräder inte orden bland ehandlarna när man villl försöka att slippa leverantörer på diverse forum och event. Attityden är väldigt hård och helst vill man inte ha med leverantörer att göra alls.

Samtidigt så vill man ofta ha gratishjälp av samma leverantörer, man vill att de ska sponsra event så att man själv kan få gratis biljetter och man vill såklart att de ska bjuda på sin kunskap  i form av föreläsningar, frukostmöten, after workkvällar och annat och självklart ska det då för ehandlaren vara gratis!

Vid de tillfällena kan leverantörerna på nåder få vara med och diskutera med ehandlarna, eller man kan som ehandlare bevista ett event en leverantör varit med och sponsrat och tycka att det är helt i sin ordning, men gud förbjude att samma leverantör som betalat DIN biljett som ehandlare får berätta om sin tjänst för dig. Det är ju totalt fel och då är leverantörer genast en spammare och lurendrejare….

För mig är det här höjden av dubbelmoral. Jag vet att jag nu gör många ehandlare runt om i Sverige heligt förbannade man jag tycker att det är så och det står jag för.

OM man som ehandlare inte kan ha den relationen till leverantörerna att man exempelvis kan låta dem berätta när de har nya tjänster eller liknande som är bra för en själv utan att kalla dem spammare, då ska man inte heller ta emot gratishjälp från dem eller gå på event som sponsras av leverantörer.

Det man inte heller tänker på är att man själv som ehandlare också är LEVERANTÖR till sina kunder……
När man då berättar om sina produkter för dem är man ju enligt sin egen definition av leverantör en spammare som bara sysslar med egenreklam, som tar för mycket betalt för tjänster och produkter som borde varit billigare och man vill lura på sina kunder saker de inte behöver…. dubbelmoral big time eller hur?

Hur många tänker på sitt jobb som ehandlare på det sättet, som att man är en spammare och säljer överprissatta saker? Hur många vill se sig själva på det sättet? Hur många har den intentionen mot sina kunder? Knappast en enda ehandlare gissar jag.

Men ehandelsleverantörerna är ju såklart sådana fast inte ehandlarna? Nej ska man vara riktigt riktigt ärlig så tror jag faktiskt inte att någon av ehandelsleverantörerna heller är de hemska spammare och lurendrejare de utmålas som. Jag tror helt enkelt det är dags för hela ehandelsbranschen att börja inse att vi alla är företagare som säljer varor och tjänster och att vi alla är leverantörer på ett eller annat sätt, och att vi alla behöver varandra och kan hjälpa varandra utvecklas.

Det är också dags för ehandlarna att inse att många leverantörer är superkunniga inom sina områden och att de faktiskt många gånger säljer varor och tjänster som kan hjälpa din ehandels utveckling och som kan hjälpa dig mot högre lönsamhet.

Attityden jag mött hos många ehandlare, att leverantörer är korkade och bara sysslar med egenreklam och dem ska man inte lyssna på, kan faktiskt till och med hindra dig som ehandlare i utvecklingen av din butik eftersom du inte lyssnar aktivt och funderar över om det en leverantör berättar kan vara bra eller dåligt för dig och din ehandel. Du har redan stängt av öronen bara för att det är en leverantör som berättar det och det är otroligt dumt.

Jag kan ge ett exempel från min egen verklighet som verkligen visar på en attityd som känns rätt knepig. Jag har varit ehandlare i 11 år, varav leverantör och ehandlare sex år och enbart leverantör de sista året.  När jag var ehandlare berättade jag om en tjänst för en grupp ehandlare (inte någon av mina egna tjänster) och de lyssnade glatt och några beslöt sig för att prova tjänsten. Den fungerade bra och sparade dem drygt 100 000 om året.

Nu i förra veckan berättade jag om samma tjänst för en annan grupp ehandlare och möttes bara av ilska. ”Du är ju leverantör och ni leverantörer bara håller ihop, det där fungerar ju inte, det är bara dyrt” Du får säkert provision. Varför bygger du inte in den tjänsten i din plattform?

Vad hade förändrats, tjänsten? Nej, Priset på tjänsten? Nej. Kravbilden från ehandlarna? Nej. Det som förändrats är att jag numer är leverantör och presenterade mig för gruppen som det, och inte som ehandlare ( ja det och så att jag gått ner 5 kg i vikt men det torde inte ha med saken att göra). Jag är exakt samma människa nu som när jag var ehandlare, jag har samma kunskap, samma tankar och funderingar, samma förståelse för ehandel och kraven man ställer på en sådan tjänst. Jag har själv jobbat med den som ehandlare, MEN nu har jag en annan hatt på mig jag är leverantör…..så då är jag alltså inte längre värd att lyssna på och jag har alltid fel vad jag än säger och kan ingenting och förstår ingenting, enligt vissa ehandlare.

Jag tycker det här visar hur galet det kan bli när man på förhand bestämt sig för att inte lyssna bara för att den som säger en sak är leverantör…..så sluta upp med den attityden om du har den, för den skadar inte leverantörerna som du tror, utan den skadar dig själv som ehandlare!

Självklart ska du lyssna kritiskt när någon berättar saker vare sig det är en leverantör eller en ehandlare och självklart ska du ifrågasätta och argumentera, men du ska lyssna med öppet sinne utan skygglappar även om det är en leverantör som pratar! Gör man inte ens det så missar man många bra chanser och många bra produkter där ute som faktiskt hjälper en.