Mar 31 2015

Vilken ehandlare är du?

Category: E-handelkatrin @ 10:06 f m

Jag har haft förmånen att jobba med ehandel mer än tio år nu och lär mig fortfarande saker varje dag eftersom ehandeln förändras hela tiden. Snabbare och snabbare går utvecklingen precis som allt annat i samhället.
Nya betalsätt poppar upp, nya plattformar, nya tjänster för sök mm. E-handelshjulen rullar fortare och fortare och det blir mer och mer val en ehandlare måste göra för att driva sin verksamhet. Eller är det verkligen så?

Under de här åren har jag mött många olika handlare i olika omsättningsnivåer och med skiftande antal anställda, allt från renodlade enmansföretagare till dem som haft flera hundra i sin personalstyrka. Jag har mött ehandlare med knappt någon vinst alls, ehandlare som gör goda vinster, och ehandlare som gör sådana förluster att man undrar hur de kan sova om nätterna trots riskkapital och investerare.  Det de alla har gemensamt är att de brinner för sin verksamhet och att de kämpar varje dag med olika saker för att få sin butik att växa så stor som det bara går och att få den så lönsam som möjligt.

Men där slutar likheterna och två tydliga olikheter utkristalliserar sig bland dem, och de gäller vägen man tar för att försöka nå målet. Den ena falangen är de som förstår handelns mekanismer och som jobbar aktivt med den säljande biten i sina butiker och som ser tekniken som ett verktyg för att sälja.

Den andra falangen är de som har svårt med handel och gillar teknik och som gräver ner sig så mycket i tekniken att själva affären och säljandet kommer i skymundan. Det här teknikfokuset ser man ofta bland e-handlare som kommer från teknikbakgrund eller som startar sitt första företag hemma i garaget. Man ser det mer sällan bland ehandlare som kommer med bakgrund från fysisk handel eller större företag.

Jag behöver knappast säga att under mina år med ehandlare så har det varit väldigt tydligt att den förstnämnda gruppen ehandlare är den som lyckas med sina butiker, vare sig det är små eller stora ehandlare.

Det är lätt som ehandlare att förföras av alla nya tjänster som kommer, det är lätt att tro att har du bara rätt betalsätt, eller rätt sökmotor så kommer du att sälja ännu mer och bli större, och så kan det absolut vara, MEN inte om det sker på bekostnad av att man lägger så mycket tid på att fundera över sin butik så att man glömmer att fundera över sina erbjudanden och hur man ska sälja och marknadsföra sin produkter.

Det är förståeligt att det blir så eftersom jag vågar säga att tekniken är den lätta biten inom ehandel och att förstå sina kunder och själva handelns mekanismer är den svåra biten. Det kan ofta kännas lättare och mer handgripligt för en ehandlare att ändra lite på sin sajt eller byta betalsätt än det är att sätta sig ner och analysera varför säljer jag ingenting?

Jag har som plattformsleverantör mött kunder som lägger ner säkerligen ett par hundra timmar på att fundera över en pixel hit eller dit i sin butiksdesign, samtidigt som de säljer 1 produkt varannan dag. Då vill jag bara skrika att de kanske ska försöka få upp sin försäljning och vässa sitt erbjudande i stället för att fundera över en liten skitsak.

Jag har mött kunder som inte lägger någon tid på marknadsföring alls och som inte kan ta ut en riktig lön, samtidigt som man kan lägga hundratals timmar på att försöka få sin butik att se trevligare ut, eller på att fundera över om Klarna eller Svea är det bästa betalsättet.

Jag har mött kunder som inte kan sätta sin butik live om inte allt är klart in i minsta pixeldetalj, vilket gör att de faktiskt aldrig blir klara. Jodå det händer titt som tätt trots att man inte kan tro det. Vi har haft kunder som tagit flera år på sig att öppna sin butik och som måst avbryta projektet för att men inte har råd att fortsätta i och med att man helt enkelt glömt bort att man måste sälja för att få intäkter….

Jag har mött kunder som knappt har besökare men som trots det funderar över om man inte borde använda sig av trustpilot eller annat recesionssystem för att få in mer omdömen på produkterna och butiken. Men någonstans har man alltså missat att har man inte besökare och försäljning så är det svårt att få in rescensioner…

Listan kan göras lång på exempel men jag tror vi stoppar där eftersom du förstått grundtanken.

I samtliga av dessa fall har jag försökt prata med ehandlarna och försöka förklara att affären kommer först, tekniken sedan. Vissa har förstått medan andra inte alls förstått utan mest tyckt att jag är en stor idiot som ifrågasätter deras butik och hur de sköter sitt företag. Det är de såklart i sin full rätt att tycka, och jag har inte alltid rätt, men faktum är att de flesta av dem fortfarande står och stampar med sina butiker samtidigt som de lägger mer och mer timmar på att fundera över teknik i stället för sälj.

Jag har också som plattformsleverantör såklart mött den andra falangen också, de som ser att affären är prio ett och tekniken som något som bara ska finnas där men den är inte det viktigaste. Dessa kunder brukar komma till oss och förklara sin affärsidé och prata om affären och produkterna och inte prata alls om pixlar, recensionssystem, val mellan olika betalsätt m.m. De brukar be oss om hjälp för att bygga upp en butik som stödjer deras affärstankar.

De utvecklar sina butiker i en lugn takt och allt de gör ska ha som avsikt att öka försäljningen annars får det vara. Deras butiker kan man sammanfatta med att de är good enough och behöver inte vara perfekta, eftersom perfekt kostar för mycket pengar och tid för den här kategorin av ehandlare, och perfekt ger inte heller mer intäkter än good enough har de räknat ut. De känns också igen på att de är inte rädda för att betala för något när det gäller saker de tror på, då är pengar inte viktiga i sig utan då är även de ett verktyg för att få hjälp att nå målet, på samma sätt som att teknik inte är viktigt utan ett verktyg för att nå målet för den här kategorin handlare.

Spännande nog finns en annan skillnad också som rätt tydligt ses. Denna kategori av ehandlare jobbar faktiskt mindre än sina fränder. De är de som tar ledigt på helgen och unnar sig semester. De jobbar fruktansvärt effektivt när de jobbar, och visst jobbar de också mycket, men de skulle aldrig drömma om att sitta helg efter helg, kväll efter kväll och pila på detaljer i butiken. De flesta av dem går det bra för, till och med väldigt bra skulle jag säga.

Så kort sagt du som är ehandlare tag dig en funderare på vilken typ av ehandlare du egentligen är, och försök att inte fastna i teknikträsket. Ehandel är inte teknik, och inte att välja bäst plattform, bäst betalsätt, bäst rescensionssystem, eller sökverktyg. Ehandel är handel och inget annat. Tekniken är ett verktyg för att bedriva handel och inte det viktiga.

Du som är ehandlare och  läst massor med böcker och lärt dig om google analytics, seo, betalsätt, tekniker för att koda css och html mm, tag och läs en bok om handel och ekonomi också, eller gärna flera. Jag tror att det kommer att löna sig


Mar 07 2015

Nu hyllar vi kvinnorna i e-handelsvärlden

Category: E-handelkatrin @ 6:34 e m

I morgon är internationella kvinnodagen och det ska vi naturligtvis uppmärksamma. Gissningsvis fast det pratas så mycket om jämställdhet av så många i ehandelssverige, och det skriks till höger och vänster om mer kvinnliga talare på event, mer jämställda event och man skriver på listor att man inte ska ställa upp på event där det inte är lika många kvinnor som män, så kommer de flesta av oss inte att ägna ens en tanke i morgon åt de duktiga kvinnor som vi faktiskt har inom e-handelsvärlden.

Det tänkte jag försöka ändra på och jag ger er här en liten lista över kvinnor i e-handelsvärlden som jag vill hylla i morgon och lyfta som goda exempel på kvinnliga e-handlare och kvinnliga företagare som jobbar inom angränsande områden till e-handel. Ordningen på listan anger inte på något sätt att någon är bättre än någon annan utan den är tänkt att vara helt platsneutral. Ibland är det en fristående kvinna men mer vanligt är att det är en stark hårt arbetande kvinna som står bakom en man som kanske syns mer publikt än hon gör

Linn Tagesson – Grundare av Babyshop tillsammans med sin man. Första gången jag träffade henne var på NES för några år sedan, och jag slogs redan då av den kunskapstörst och det engagemang för sin ehandel som hon visade. Det engagemanget har tagit Babyshop från källarverksamhet till att numera sälja i över 50 länder och omsätta över 73 miljoner kr. Engagemanget och målen är fortsatt högt ställda för Linn och Babyshop och man har ett uttalat mål att bli ett miljardföretag och den ledande barnbutiken i norra Europa. Oftast syns maken eller VD Magnus Fredin i pressreleaserna från Babyshop men jag är säker på att det är Linn som också till stor del styr skutan bakom kulisserna för bakom varje framgångsrik man finns ju en stark kvinna!

Maria Bråth– VD på Brath AB. Det är namnet Magnus Bråth man oftast hör och förknippar med företaget på nätet , i sociala medier och inom ehandlarkretsar. Kanske inte så konstigt eftersom han är en välkänd seoprofil här i Sverige och har jobbat med seo för många ehandlare. Maria är dock den som numer styr skutan Brath AB och det gör hon med den äran. Under Marias tid vid rodret har företaget ökat sin omsättning  rejält och man anställer nya medarbetare i sådan fart att jag inte längre kan hålla reda på hur många de är. Kontor i Stockholm har man skaffat sig och en inkubator för ehandlare har man startat. Man har dessutom köpt upp ett e-handelsföretag och startat företaget Brath distanshandel AB. Kort sagt Brath AB verkar blomstra under Marias säkra ledning. Magnus får ursäkta han är såklart också delaktig som grundare men i dag så hyllar vi Maria för det är hon värd!

Jessica Nylund– Grundare och ägare av Supercat. Ingen vet bättre än jag hur svårt det är att driva en kattbutik på webben eftersom jag gjort det under många år. Jessica gör precis det och hon gör det dessutom fantastiskt bra, ja till och med bättre än jag någonsin gjorde! Från 0 kr till ca 5 miljoner i omsättning och vinst näst intill hela tiden. Jag tar av mig hatten och bugar djupt för Jessica för jag vet vilket slit det är. Kattbranschen är en väldigt speciell bransch att verka i och det ska till en envis och speciell kvinna för att bemästra den. Jessica är helt klart det för hon klarar det galant!

Sara Wittbom– VD på Nordic ecommerce knowledge. Kvinnan som tog bolaget från förlust till vinst på ett år. Kvinnan som inte räds att säga vad hon tycker, som klarar av att både ställa tuffa frågor till ehandlare på scenen på nes och samtidgt få dem att gilla henne, diplomat utan att vara mesig och som har ett aldrig sviktande engagemang för ehandel och ehandlare liten som stor. Hon gör ett fantastiskt jobb med att sprida kunskap och ehandelssverige skulle vara en mycket tråkigare kallare plats utan henne!

Anne Marie Wikman – VD på Broarne, butiken med i mitt tycke  ett av Sveriges bästa nyhetsbrev. En butik med en design som man minst sagt måste vänja sig vid, men som fungerar suveränt för sin målgrupp. Inte Sveriges största inredningsbutik men en av de mest unika och speciella. Anne Marie är otroligt duktig på vad hon gör och hon har verkligen råkoll på sina kunder och vad de gillar. Jag önskar att jag hade hennes förmåga att skriva nyhetsbrev för den är helt otrolig! Jag vet att Mats, hennes make också är inblandad i butiken så har får ursäkta men det är helt klart Anne Marie som står för kreativiteten och butikens skötsel, det märks!

Lisa Johansson– VD på Mitttplagg. Vårdkläder på nätet är Lisas specialité. Hon övertog familjeföretaget och har nu utvecklat det med en ehandel. Lisa har gått från att vara traditionell b2b säljare med kataloger och stora upphandlingar till att numer vara en riktig ehandlare som ser möjligheterna med ehandel i en ganska traditionell bransch. Hon har energi som få och utvecklar ständigt outtröttligt sin ehandel för att omsätta mer och mer varje månad.

Maria Richardsson – grundare av Signerat.se och NordicDesignCollective.se där olika formgivare säljer sina alster. Engagemang som få och alltid många järn i elden. Det senaste i raden är att fly Stockholm för Malmö och därefter ett entreprenörs kollo för startups. Vi får väl se vad hon kommer hem med för spännande idéer därifrån!

Självklart finns det fler där ute att hylla. Fyll gärna på med kommentarer om duktiga kvinnor där ute som just du villl skänka en tanke…..