Apr 11 2014

Klarna tar över vårt kontor

Category: Betalning,E-handelkatrin @ 4:35 e m

Den här veckan har totalt dominerats av Klarna på kontoret. Jaha säger ni…missnöjda kunder förstås efter alla tidningsskriver?

Nej svarar jag, kan jag inte påstå. Inte en enda som hört av sig till oss faktiskt.

Jaha rätta upp trasiga system pga Klarna fel då? säger ni. Det har man ju sett i tidningarna hur mycket fel det är.

Nej säger jag, inte det heller. Vi har inte behövt rätta något där på ett bra tag faktiskt. Det fungerar klockrent.

Jasså då har ni såklart fått försöka jobba med att få tillbaka den minskade försäljningen pga av att kunderna numer bojkottar Klarna då?

Nej inte direkt vi säljer precis som vanligt och ser inga speciella dippar som kan härledas till veckans bojkott av klarna svarar jag.

Jaha men varför har då veckan handlat om Klarna undrar ni? Jo säger jag. För att vi alla på kontoret fascinerats av hur medierna kan göra en höna av en fjäder. Vi har liksom inte kunnat släppa det ämnet vid fikarasterna.

Vi förundras av att det i Sverige i dag bland normala svenskar räknas som så fult att tjäna pengar att man faktiskt som tidning kan sälja lösnummer på att smutskasta ett företag för att de gör precis det, tjänar pengar!  Vinkeln är såklart att man skor sig på konsumenternas bekostnad. Något konsumenterna verkligen älskar att höra- att det finns onda företag som snor dem på pengar, vare sig det är sant eller ej.

Jag tycker att man som tidning kanske ska fundera ett varv till vad gäller sin granskning av företaget Klarna….

De gör något som 100% av bankerna och övriga kreditinstitut gör, de beviljar kredit. Precis som bankerna så bedriver de även inkassoverksamhet. Att de tjänar pengar på avgifter för kunder som inte betalar i tid är inte direkt svårt att inse. Det gör alla banker och kreditinstitut. Vad är det konstiga med det? Inget skulle  jag säga. Det konstiga är snarare att de vågar vara öppna med det. För det är det inte direkt någon annan i kreditbranschen som vågar. Gör det dem onda? Gör det dem till ett dåligt företag, Gör de dem till ett företag som konsumenter måste bojkotta? Nej snarare tvärtom. Det gör dem till ett ärligt företag. Ett företag som vågar stå för vad de gör. Sådana företag finns det inte sådär väldigt många av skulle jag vilja säga….

Det finns väldigt många e-handlare som är nöjda med Klarna. Det märker man om man är aktiv ute bland handlare både IRL och på webben. De säljer sina fakturor till Klarna och de vet att de får betalt oavsett om kunden betalar eller ej. För många mindre e-handlare är detta enda möjligheten att kunna erbjuda faktura i dag eftersom tyvärr en mycket stor andel av våra kunder inte betalar i tid. Har någon av dessa fått komma till tals i tidningens s.k granskning? Nej faktiskt inte en enda vad jag kan se, trots att de finns många många därute.

Man har kontaktat en del större och de är märk väl nöjda, trots att man försökt att vinkla det mot något annat så gott man kunnat.

Sedan har man hittat ett enda stackars ehandelsföretag som bytt till svea. De omsatte 81 000, 134 000 och 922 000 de tre senaste åren, dvs klart mindre än en miljon och har gått med röda siffror alla år utom sista året. Min erfarenhet säger mig att många i den storleken inte ens väljer Klarna. De har helt enkelt inte råd!!!  Klarnas avgifter är många gånger höga för en liten handlare och det kan vara svårt att betala så stor del av sin omsättning som det trots allt blir för en mindre ehandlare. Det säger sig själv och är inget konstigt. Jag vågar nästan säga att det var nog ett betydande skäl till bytet även för denna handlare om man skulle skrapa lite på ytan….även om han säkert är missnöjd med Klarnas hantering av kunderna också… för det påstår han ju så vi måste väl tro på det.

Konsumenterna då får de komma till tals opartiskt? Klarna hanterar ca 1,5 miljoner köp per månad och ungefär 5 miljoner svenska konsumenter använder Klarna. Har dessa fått komma till tals i den s.k granskningen? Nej inte direkt! journalistens uppmaning första dagen var ”Är du missnöjd med Klarna hör av dig till oss!” Sedan ändrades den efter några dagar, när man fått igång drevet och hittat missnöjda kunder, till det något mer nyanserade ”Klarna är snabba på att skicka kunder till Kronofogden. Men många uppger att de inte ens fått en originalfaktura. Är du också drabbad eller har du andra tips?”

Jag vågar påstå att med 5 miljoner kunder så är 25 anmälningar till konsumentverket, varav sex tillkomna efter SVD artikelserie en ganska liten andel av alla kunder…jag vågar påstå att till de flesta företag i den storleksordningen kan man hitta missnöjda kunder med uppmaningen: ” Är du missnöjd med XX hör av dig till oss!”

Det är ärligt talat förbluffande att man inte hittade fler….och det har jag funderat mycket över i veckan. Hur i hela friden kunde man hitta såpass få????

En sak till med denna granskning som slagit mig är hur lite Klarna faktisk själva fått uttala sig i de första artiklarna som skrevs. Ett VD på ett företag som det skrivs sådana artiklar om som ska vara tvungen att sätta sig i ett forum på tidningssajten för att få föra fram sin talan, i stället för att faktiskt bli tillfrågad av tidningen och få uttala sig och bemöta kritiken direkt i artikeln.  Det är sjukt dåligt av SVD och det gör att jag tycker denna s.k granskning är än mer förbluffande. Hur i hela friden kan man tycka att detta är saklig objektiv journalistik?? Jag har alltid gillat SVD men denna granskning är rena skvallerpress nivån på, och får mig faktiskt att undra om journalisten själv missat någon faktura…..

Något som som vi pratat om i veckan på kontoret är hur mycket Klarna faktiskt gjort för e-handeln. Man har tagit fram en utmärkt tjänst som gör att både konsumenter och handlare kan vara trygga. Kunden får sina varor och handlaren får sina pengar. Klarna har gjort e-handeln trygg för bägge parter, och det är helt fantastiskt. När jag startade 2002 såg det INTE ut så kan jag meddela. Då fick antingen kunden eller handlaren chansa, vilket gjorde att ehandeln var betydligt mer osäker än i dag för bägge parter. E-handeln hade sett väldigt annorlunda ut i Sverige i dag och varit mer osäker och otrygg om inte Klarna funnits vågar jag påstå trots försök med trygg ehandel och andra ”trygghetscertifieringar”.

En del av Klarnas pengar går faktiskt också till sponsring av olika event för att utbilda ehandlare och att främja handeln. Något vi handlare ska vara väldigt tacksamma för eftersom det är få företag som faktiskt har pengar att satsa och som villigt gör det. Posten och DiBs är andra som kan nämnas som duktiga vad gäller den biten.  Vi har iofs också en Distanshandelsförening för oss ehandlare, men faktum är att den är mer osynlig på event och evenemang än vad Klarna och dess medarbetare är…

Så sammanfattningsvis i veckan kan man säga att Klarna tagit över vårt kontor helt och hållet. Vi har helt enkelt förbluffats i hur mycket de gjort för ehandeln på de få år de funnits och hur man som journalist kan lyckas vinkla något så bra till något så tokigt.