Sep 20 2013

E-handelsdagarna 2013 ur en arrangörs synpunkt

Category: E-handel,Eventkatrin @ 11:51 f m

Jaha, så var e-handelsdagarna slut för denna gång. Ett svagt vemod lägrar sig över mig efter två fartfyllda dagar med ett helt gäng glada e-handlare, och fast man är lite trött så känner man sig fylld av ny energi. Som arrangör så är det alltid med blandade känslor man står där dagen efter ett event. Man är totalt slutkörd, för det är utan tvekan några månaders förberedeleer som nu kuliminerat i några hektiska dagar. Det känns tomt och man saknar alla människor, och samtidigt som man fått en massa energi orkar man inte riktigt ta sig för något vettigt den där första dan efter ett event. Man går liksom bara omkring och myser över att det är avklarat och att alla verkade så nöjda i år igen.

Såklart har man även fått sig en del tankeställare för sin egen verksamhet, både som e-handlare och som leverantör, och man har en lång todo lista med sig hem på kontoret som man vill kasta sig över samtidigt som man har massor i mailboxen som man måste ta hand om efter att ha ägnat e-handelsdagarna sin fulla uppmärksamhet ganska lång tid.

Höjdpunkterna på årets dagar tänker jag faktiskt lista lite ur min arrangörs synvinkel denna gång, och faktiskt bjuda er alla på en liten inblick på det som pågår bakom kulisserna……

Den stora höjdpunkten för mig som arrangör är  att känna den goda stämningen och att träffa alla ehandlare och leverantörer och kanske är det lite lite (men bara pyttelite) grann extra kul att träffa våra egna (Kodmyrans) kunder och bara få prata med dem och höra tankar och idéer. Det är deltagarna som gör e-handelsdagarna, deras tankar och diskussioner. E-handelsdagarna vore absolut ingenting utan sina deltagare. På e-handelsdagarna gör det inget om du är ny eller gammal e-handlare, om du omsätter 50 000 eller 20 miljoner, alla är lika välkomna och behandlas likadant. Det finns inga VIP personer och det är högt i tak. Leverantörerna, för det finns sådana som deltar också, är inte där för att sälja utan för att lära och det märks tydligt. När jag pratar med dem om vad de får ut av att besöka eventet så säger allihop samma sak, att de är där för att de vill lära sig mer om ehandlarnas vardag och att de gillar den avslappnade stämningen. Jag älskar stämningen som råder och våra underbara deltagare helt enkelt! Det är den absolut största höjdpunkten!

Kundträffen för Kodmyrans kunder var otroligt rolig och givande, även om vi totalt underskattade tiden som behövdes så hoppas jag att det var ett steg i rätt riktning. Nästa år kommer vi att köra en kundträff dagen innan för att hinna med det mycket bättre.

DIBS-bussen – Det  var mycket funderingar innan och lite magfjärilar över om vi skulle få ihop en buss och mycket oro för att det inte skulle fungera då e-handlare i Stockholmstrakten har svårt att ta sig utanför tullarna har jag förstått. Men vilken succe och vilket glatt gäng som kom. Kanske inte så många som vi hoppats på men massor med diskussioner och superstämning i bussen har jag förstått på de som reste med, och från DIBS sida vilken service, och vilket bra initiativ att bjuda på buss från Stockholm, och inte bara det, man bjöd på hembakta kanelbullar i bussen också det ni. Där missade ni något alla som inte reste med den. Det sägs att de var så goda att jag nog nästa år måste försöka åka ner till Stockholm och åka med upp bara för att få en. För såklart vill vi som arrangörer fortsätta med en DIBSbuss även nästa år och vi hoppas att DIBS också vill det.

Driftkillarna, det var den föreläsning i år som jag var mest nervös över men som jag faktiskt mest ville ha med. Man pratar sällan om drift, och jag som suttit i en del driftupphandlingar upplever att många inte förstår hur komplext det faktiskt är och jag ville därför försöka så en litet frö av förståelse för vad det faktiskt handlar om, samtidigt som jag ville ge lite tips och idéer på hur man som e-handlare kan kan ställa krav på sin leverantör, men jag var mycket orolig för om vi skulle vara redo att prata drift? Det är ett ämne som är svårt att ta upp och som många ärligt talat skiter i. ”Det ska bara fungera skit samma  jag vill inte veta hur eller vad som krävs” är en vanlig kommentar man får när man pratar med e-handlare om det. Drifttalarna 2 stycken varav en pedant förberedd ut i fingerspetsarna, orolig som sjutton att ingen skulle orka lyssna på vad han sa, och en som skrev sin presentation under föreläsningen innan, samtidigt som han lyssnade på den gjorde mig än mer nervös, men jag tycker nog att det blev rätt ok i alla fall. Visst det kanske inte var det mest uppskattade inslaget i år, men jag tror det var nyttigt och gav en del aha upplevelser, som när man talade om att i stort sett INGEN leverantör har 1 timmes inställelsetid och att de som har det, har folk på plats dygnet runt året runt och det kostar.

Min Aha upplevelse att  det är på e-handelsdagarna världsnyheterna presenteras numer kom mitt under dag nr 2 – DIBS nya logga, Brings e-handelsrapport, smygtittar på nästa google analyticsversioner, Kodmyrans nya Seller variant för tradera och Fyndiq försäljning mm. Det ska vi försöka fortsätta med framöver det lovar jag för det är otroligt roligt att få visa något nytt.

En höjdpunkt är alltid alla våra otroliga experter, Magnus Bråth, Alexander Bergkvist mfl , duktiga människor på sina respektive områden och som ställer upp utöver det vanliga. Jimi Wikman som i år satt kvar som expert och granskade sajter och gav förslag på förbättringar, dels under hela experttiden (utan att hinna med spat i år heller) och dels även efter e-handelsdagarna när han snällt fortsatte hjälpa e-handlare trots att han var  däckad av förkylning och praktiskt taget levde på Ipren under hela dagarna. Förklaring? Det var roligt. Sådana människor och sådant engagemang bara älskar man och sådant gör att man själv orkar arrangera event!

Alla talaravhopp i år har varit den negativa sidan. Vi har pusslat om schemat 14 gånger jag överdriver inte, och vi har bollat plan A-E mot varandra. Många gånger har jag skrikit högt på kontoret och sagt till mina kollegor nä nu orkar jag inte mer, hur löser vi detta? Men då finns det något som gör att man blir tårögd av lycka och det är alla otroliga kollegor och vänner i branschen som ställer upp manngrant. Vid näst sista talarvhoppet som kom lördagen innan e-handelsdagarna så hörde jag av mig till en vän och berättade att vi fått ett avhopp och jag frågade inte ens om hjälp utan bara gnällde lite rent allmänt sådär som man gör vänner emellan ibland, han bara sa helt spontant, ”men du min kompis han kan säkert komma upp i stället jag frågar honom”, och 2 minuter senare hade jag ett mail från en ersättare som skrev ”jag kommer gärna och pratar”. Sådant gör en helt tårögd av lycka, jag är inte lättrörd som person och gråter sällan men i det ögonblicket så föll faktiskt en lyckotår för att alla är så himla snälla och ställer upp. Sådant känns helt otroligt, och jag blir lite varm om hjärtat när jag tänker på vilken bransch av fantastiska människor e-handelsvärlden är.