Jun 19 2013

Förberedelser för årets e-handelsdagar

Category: E-handelkatrin @ 1:21 e m

Nu är det i gång för fullt. förberedelserna för årets e-handelsdagar. Ni vet eventet där man får vara sig själv för en stund, och riktigt gräva ner naglarna i de mer praktiska aspekterna av e-handeln. Eventet där man får tips och råd av kunnigt folk, och där man dessutom får ha supertrevligt tillsammans med andra e-handlare, dricka en öl eller juice i poolen, äta en god middag och därefter slösnacka till långt in på nattkröken.  E-handelsdagarna är där man träffas och har skoj tillsammans oavsett hur liten eller stor e-handlare man är, oavsett om man lever på det eller har det som hobby. E-handlarnas egen firmafest brukar jag kalla det och det är alltså det eventet i den andan jag just nu sitter och planerar.

Det är inte lätt att hitta bra talare varje år men i år känner jag att jag lyckats bra. Sedan är det ju också så att e-handelsdagarna görs lika mycket av alla deltagare som av talarna, eftersom talarnas uppgift mer är att belysa ett ämne och få igång en diskussion och alltså inte bara att stå rakt upp och ner och föreläsa. På e-handelsdagarna är alla talare, och alla lyssnare. Alla bidrar efter sin vilja och förmåga och ingen fråga är för dum för att ställas, eller för dum att svara på.

Talare som är klara hitills i år är: Sarah Wittbom, Magnus Fredin, Fyndiq, Katrin Lundgren, Mattias Philström, Bernt Bergkvist, Jonas Grenfeldt. Flera kommer troligen att tillkomma.

Ämnen de ska ta upp är:

  • Kundvård, att sätta kunden i centrum på ett konkret sätt
  • Merförsäljning
  • Andra marknadsföringskanaler än din butik
  • epost, hur använder vi den som försäljningskanal
  • Hur kan jag använda prenumerationstjänster i min butik
  • Multikanal
  • Hur hanterar vi den ökade konkurrensen?

Vi har ju inte bara talare utan vi har även en s.k expertdel där man kan få hjälp med sin egen butik av riktiga experter på olika områden.Där träffar ni i år Magnus Bråth, Seo expert och Andreas Bergman, driftexpert, tillsammans med en del betalexperter b.la Klarna, Handelsbanken, Dibs m.fl. Flera experter kommer att tillkomma för många fler är tillfrågade och ska boka in tid i kalendrarna innan de kan svara.

Nytt för i år är att vi kommer att försöka lägga tidpunkterna så att det är lättare att åka upp samma dag som eventet börjar och lättare att hinna flyga hem i vettig tid…och vi har även andra planer för att underlätta för e-handlare söderifrån att ta sig till eventet. Håll ögonen öppna framöver så hoppas vi kunna presentera en glad överraskning….

Så nu när jag i dag satt och planerade och fixade för fullt så slog mig en tanke! Hur mycket jag än planerar så finns det en sak kvar som jag inte kan planera in, och det är er deltagare! Ni måste själva anmäla er till årets firmafest för e-handlarna- E-handelsdagarna 2013.
Det gör ni här, anmälan till e-handelsdagarna

Vänta inte för länge för du vill väl vara säker på att få plats?