Nov 19 2012

:Eu dominans

Category: E-handelkatrin @ 3:16 e m

Jag skrev tidigare ett inlägg om mina planer på europaherravälde i SweCat. Ni kan läsa mer om de vilda planerna här:

http://e-handelstankar.se/eu-invasion-eu-ehandel-i-mycket-liten-skala-here-i-come

Som så mycket annat i livet så har tiden och orken satt käppar i hjulen. Andra projekt har tvingats gå före, så min stora plan på EU herravälde har omarbetats en del, men nu är vi äntligen på banan…

I Stället för att göra en större satsning i varje nordiskt land, så beslutade jag att göra en .EU butik, som skickar till hela Europa och till att börja med är bara på Engelska samt med priser i Euro. Den går att bygga ut mer senare och köra exvis tyska vid behov eller andra språk.

Eftersom jag kan mest om kattprodukterna och namnet SweCat liksom talar för en kattsatsning så beslöt jag att bara köra kattprodukter i denna butiken. Det ska bli riktigt kul att faktiskt få nischa sig och göra det man är bäst på.

Jag hyrde in en kollega som översättare och vi startade med att ta de bästsäljande kategorierna, samt att översätta 5 st produkter i varje kategori av dem. Vi översatte också ordervillkoren m.m. och själva butikens designmall ( även om det är några få saker kvar)

Därefter lanserade vi sajten, och så får vi se vad som händer. Inget tjafs och pjosk alltså utan direkt ut i hetluften

Jag kommer fortlöpande vid tillfälle att översätta fler och fler produkter eftersom SweCat har en hel del fler än de vi nu översatt.Vissa har jag beslutat att inte sälja eftersom frakterna blir gigantiska men planen är att det mesta ska läggas ut.

Jag kommer också att lägga upp en del produkter utan text innan jag hinner översätta så får vi se vad som händer. Jag träffade nämligen en kollega i dag som provat precis det, och han sa att många gånger sålde dessa produkter minst lika bra som de med text.

Betalning blir bara med kort för att minimera administrationen, och vi kör Mypack i Norden och UPS utanför.

Kort sagt vi gör ingen storsatsning utan mer en sådan där liten man har råd med som mindre e-handlare, lite seo, kanske lite adwords och så ser vi vad som händer. Nu väntar vi bara på vår första order.

Besök SweCat.eu – Swedens oldest onlinestore for cats och shoppa loss


Nov 13 2012

Klarna Checkout ris eller ros?

Category: E-handelkatrin @ 2:38 e m

Som en del säkert vet så har vi på Kodmyran varit med och testat Klarna Checkout eller KCO som jag kallar den. Testet har gjorts i en av våra egna butiker SweCat, som dessutom har den fördelen att det är en gammal stabil butik som vi har rätt god koll på sedan innan hur kunderna brukar bete sig i.

Testet har pågått i lite mer än en månad och eftersom vi är en liten butik så behövdes den tiden för att nå statistisk signifikans till 95%. Det betyder att man kan vara rätt så säkra på utfallet men inte till 100%. Men å andra sidan finns mycket lite i världen som faktiskt är 100% tillförlitligt så jag väljer att dela med mig av mina tankar och testresultat i alla fall.

Testet har utförts så 50% av besökarna har slussats till KCO och 50% till den vanliga kassan, oavsett om det varit gamla kunder eller nya kunder. När de väl har fått sitt val har dessa stannat kvar så om de väljer att lämna butiken utan att gå till kassan eller att handla igen eller gå in i butiken igen kommer de till samma kassa.

Ingen av kassavarianterna har någon faktureringsavgift överhuvudtaget, så testet är alltså ett rent test av kassan och kan inte påverkas av olika avgifter eller liknande.

I SweCat tidigare när vi gjort mätningar så har avhoppat i kassan varit minimalt och inget större problem, vårt problem är att få kunderna att faktiskt lägga ngt i varukorgen men när de väl gjort det så brukar de gå genom kassan i de allra flesta fallen, jag hade därför svårt att se att KCO skulle påverka speciellt mycket vår konvertering…..

…och resultatet? Ja från början låg det väldigt jämt, nästan otroligt jämt. Det tog mååånga ordrar innan ens den minsta lilla trend kunde synas, men så småningom har KCO dragit i från, ett tag låg det på hela 11 % ökning men under de sista dagarna av testet har det stabiliserat sig runt 8,5%. Dock har vi rätt få besökare jämfört med de övriga giganterna man testat så en ökning med 8,5 % är inte så många ordrar.

Det jag ser som den absolut största fördelen med KCO är dock att jag samlar allt hos en leverantör. Det är ett rent nöje att bokföra numer, eftersom jag slipper sitta och bokföra verifikat för verifikat vad gäller främst direktbetalning och kort. Allt kommer samlat på en utbetalning till mig. Det sparar mig massor med tid varje vecka, tid jag numer kan lägga på andra saker som i stället ger mer pengar in.

Det finns såklart också en nackdel att samla allt hos en leverantör, och det är när leverantören går ner, vilket var precis vad som hände under testtiden. Klarna hade ett driftstopp på ca 1 timme. Det är ovanligt men det händer, precis som jag alltid sagt….

Det lustiga är att när jag diskuterade detta med Klarna innan vi började med testerna så sa man att nertid det kommer man inte att ha så det var inget problem och mina farhågor ogrundade. Jag replikerade då och sa ALLA har nertid, det är bara en frågan om när och hur mycket och hur man hanterar det, men INGEN har 100% upptid. Jag kan bara så här i efterhand säga VAD VAR DET JAG SA?.

Som den gamla driftslusk jag och min tekniker varit i betydligt större organisationer så hade vi förutsett detta innan, och för vår del var det inte värre än att när vi fick veta att Klarna var nere så slog vi om till reservkassan. Det görs i vår plattform genom att klicka ur en bock i en ruta, och då får du alltså upp den normala kassan med det betalsätt du har avtal med betalleverantörerna med. I mitt fall kör jag då Payson och Paypal. Men vill man kan man ju köra postförskott eller faktura i egen regi samt förskottsbetalning.

Ingen ko på isen med andra ord vid nertid för vår del. Det är bara en fråga om att Klarna ska bli bättre på att informera om NÄR de har nertid så är det inget problem alls, och jag ligger på dem som en liten iller för att de ska skapa en funktion för larm, och jag vet att man jobbar på det så det är snart fixat. Vill man kan man såklart säkert också bygga automatomslag när lam går.

Dock ska tilläggas att produktionen bakom skalet blir problem vid nertid men det blir det för alla klarnas kunder / tjänster oavsett om man har full integration. Däremot att ta emot order är alltså ett ickeproblem.

Det var riktigt roligt under driftstoppet att se hur det kokade på twitter och hur en massa e-handlarkollegor började maila mig om att Klarna var nere och att de var riktigt bekymrade för min skull. Jag hade ingen aning om att jag hade så många därute som var oroliga för min skull. Det var rätt sött faktiskt…..kändes lite som att e-handlarsverige hade panik medan jag själv log lite och tryckte på en knapp utan några större åthärvor. nåja åter till testet

En annan nackdel som jag faktiskt upplever som mer besvärande är att de fakturor som jag själv skulle ha fått, de har inte nått mig. Varför? Jo Klarna skickar sina fakturor via mail, och de fastnar i vårt Spamfilter helt enkelt. Nu vet jag att man jobbar på det och har bytt mailleverantör för att åtgärda problemen, och de två sista fakturorna har faktiskt nått mig så problemet verkar löst. Jag har dock inte haft några arga kunder ännu som ringt mig och inte fått fakturan, eller som hört av sig för att de fått påminnelse, så kanske vi har ett rätt hårt spamfilter, eller så har de inte hunnit till det skedet ännu. Jag har pratat med Klarna om saken och de har inte haft några problem med våra kunder gällande det i deras kundtjänst heller ännu.

Checkouten har också haft lite skönhetsfel, bla hade jag en kvinna som ringde in och såg dåligt som tyckte att den var svår att se. Det vet jag dock ska ändras enligt Klarna, man har gjort den skarpare och tydligare till den publika betan, så det är nu ett ickeproblem

Texten i kassan, ”du betalar bara för varor du faktiskt mottagit”, den gillar jag inte. Det är i mina ögon inte sant eftersom kunden mkt väl kan välja kort eller direktbetalning och då stämmer det inte. Där tycker dock Klarna och jag olika och vad som händer med den texten återstår att se, men jag tror faktiskt att de efter min senaste påstötning kommer att ändra det till en annan text. Överhuvudtaget har jag varit en pain in the ass för Klarna under testperioden och man har varit duktiga på att hantera den situationen.

Jag har också en återkommande kund som är blind, och där är jag lite rädd vad som händer nästa gång hon ska lägga en order. Hon har handlat av oss sedan 2003 för att det varit en av få sidor hon kunnat handla i utan problem, och där är jag tveksam att checkouten fungerar. Dock har jag lagt in en text i kassan så att hon ska kunna komma till den gamla kassan, men önskvärt är såklart att Klarna kikar på hur KCO fungerar i en blindläsare, för vi har många med nedsatt syn därute

Summa summarum efter testet: Jag tycker  att fördelarna överväger nackdelarna med Klarna Checkout, och en stor fördel är att man numer kan handla och få varor skickat till en annan leveransadress och fortfarande få betala med faktura. Det är guld värt!!!!! Speciellt nu i jultider….

Så kort sagt mina fem butiker kommer alla att köra Klarna Checkout inom kort….det säger lite om hur testet utföll!