Sep 07 2012

e-handelsdagarna dagen efter

Category: E-handelkatrin @ 9:06 f m

Dagen efter ett arrangemang lämnar en alltid med en känsla av upprymdhet och tomhet på samma gång. Man har en to do lista som räcker flera mil känns det som, och man saknar att umgås med alla härliga människor som man tillbringat två dagar tillsammans med. Man vill träffa dem igen, och man vill påbörja todon, samtidigt som man är så trött att man knappt orkar lyfta laptopen till knät än mindre göra något vettigt. Det är statusen på mig när jag skriver detta inlägg. E-handelsdagarna är över för i år, och jag önskar jag kunde säga att det är självklart att vi kör nästa år igen, men av någon anledning orkar jag inte riktigt lova det den här gången, för vi måste bli  fler deltagare för att det ska fungera ekonomiskt. Jag kan dock lova att jag kommer göra allt för att vi ska kunna göra det.

Jag vet att en sammanfattning av dagarna kommer från Christer på fotofyndet, ehandel.ses eminenta skribent så jag nöjer mig med att delge er det jag minns bäst från årets e-handelsdagar, nämligen följande:

  • Sammanfattningen av människans natur av ”Knivkungen”  ”Folk är giriga, godtrogna och korkade”
  • Jimi Wikmans och Magnus Bråths koll av allas sajter, när de snällt satt hela spatiden fram till middagen, och konstaterade, oj då vi fick visst ingen ledig tid kvar, men såg glada och nöjda ut ändå.
  • Jimmy Blekinge Bilradio som numer ”ska ta bort sin kundtjänst eftersom det blir så mycket mail”
  • Aha upplevelsen som uppstod hos en del e-handlare när man insåg att man kan nyttja posten Ålands tjänster för att man från Åland kan sälja saker momsfritt ut i Europa från deras 3PL-lager på Åland, ett kryphål i EU-lagstiftningen som fler och fler använder sig av
  • Tweeten från Magnus Bråth där det framgick att E-handelsdagrna var hans favoritarrangemang gjorde mig tårögd av lycka, för han har varit på en del genom åren…
  • ….och när jag frågade honom varför han flyger ända från Malta för att föreläsa och kolla sajter i två dagar ”Jag gillar att hjälpa folk, och att träffa e-handlare som kämpar och jobbar för varje krona, det är kul. Jag kommer gärna igen”. Sådana människor bara älskar man, och sådana vimlar det av på e-handelsdgarna
  • Surret som låt som en bikupa hela dagarna när massor av e-handlare träffas och pratar e-handel

Det är sådana ögonblick som gör e-handelsdagarna till ett helt underbart arrangemang och sådant som gör att jag i morgon känner att jag kommer orka ta tag i to do listan och fortsätta att göra min egen e-handel bättre och bättre.

Jag hoppas att träffa er alla som var där nästa år igen ( utom Magnus Bråth för dig VET jag att jag träffar du är redan inbokad igen), och jag hoppas att ni som inte var där tar ert förnuft till fånga och kommer dit så vi kan fortsätta utveckla e-handeln tillsammans.