Feb 21 2012

Säljare ni tar min tid och omöjliggör kundservice

Category: E-handelkatrin @ 2:24 e m

I dag är jag en trött e-handlare, en mycket trött e-handlare….

Jag har roat mig med att de två senaste veckorna utvärdera kundtjänsten i Gardenhome. Vi har som ni säkert hört tidigare en massa äldre kunder som gärna ringer in sin order, och därför har vi en ordertelefon bemannad mellan 10-16.

De sista två veckorna har 7 av 10 samtal kommit från SÄLJARE, alltså inte kunder. Vi har inte så många samtal på en dag, men i går när vi fick in rekordantalet 20 samtal, vilket är supermycket för oss och alla är från annonssäljare, elbolagsäljare, telefonabbonemangsäljare, kort sagt alla som säljer någonting, så rann bägaren över för mig. Det här går inte längre.

Jag brukar avspisa dem kort och hänvisa till mail, men faktum kvarstår, detta är ett stort problem. Jag blir hela tiden avbruten i jobbet, och det tar några minuter av min tid varje gång. Med 20 samtal / dag lägger jag alltså en timme av min arbetstid på att svara nej till telefonsäljare. Är det rimligt? Nej jag tycker inte det.

Telefonen blir upptagen för kunderna (om de mot förmodan ringer just då), och många gånger blir man dessutom väldigt otrevligt bemött av dessa säljare när man säger ”Nej tack”, så mitt humör blir inte direkt det bästa. Även jag surnar till efter att ha blivit utskälld ibland, det är mänskligt…..(förresten hur smart är man då som säljare, när man skäller på den som förväntas handla…)

Det finns också ett större problem som jag ser det, det är att fortsätter detta så finns ingen möjlighet för mig att bedriva en kundtjänst på telefon. Jag har inte möjlighet att ge bort min tid på det sättet, den är för värdefull för det, utan då tvingas jag ta bort kundtelefonen. Jag VILL alltså ge telefonservice till mina kunder, men jag tvingas av alla säljare att stänga min kundtelefon. Det är ett jätteproblem, Jag önskar att det fanns ett NIXregister för säljare så jag kunde spärra mitt telefonnummer men det gör det inte, tyvärr.

De som blir lidande om jag skulle stänga är inte säljarna, (de bara surrar vidare som flugor till nästa stackars företagare de kan irritera), utan det är ju kunderna som blir drabbade! Mina underbara kunder som jag vill hjälpa, som blir lidande. Det är även mitt företag som blir drabbat eftersom vi inte bara får beställningar via telefonen, utan dessutom sett en konverteringsökning sedan vi skaffade kundtelefonen. Med andra ord  kommer jag troligen att sänka konverteringsgraden om jag tar bort den, vilket är illa.

Säljarna stjäl alltså min tid, och ser dessutom till att jag inte kan hjälpa mina kunder. Vad sjutton gör man? Hur ser det ut för er andra, är ni lika drabbade, hur har ni löst det?


Feb 01 2012

Seo för e-handlare inte svårt, kräver finurlighet och tid

Category: E-handelkatrin @ 12:48 e m

Seo för e-handlare är det speciellt motför seo för vanliga sajter? Ja, både ja och Nej. Det viktiga när man gör seo för e-handelssajter är att man försöker se om det jobb man lägger ner faktiskt även genererar försäljning och inte bara ger placeringsökningar. Man ska helt enkelt göra kostnadseffektiv seo, och det är inte det lättaste alla gånger.

Fördelen man har som e-handelssajt gentemot vanlig sajt är att det brukar vara ganska enkelt att mäta antalet köp och vad jobbet faktiskt ger, medan det kan vara svårare på en sajt som inte säljer något.

Nackdelen är att det är svårare att få naturliga inlänkar till en e-handelssajt. Vissa e-handelssajter kanske man inte alls vill visa att man handlar ifrån än mindre länka till, exempelvis de som håller på med sexleksaker brukar ha rätt svårt att få tag på naturliga länkar.

Seo handlar egentligen kortfattat om två saker, on page seo, som är att se till att ens butik  är byggd på rätt sätt så att google enkelt kan läsa den, och off page seo, som enkelt kan förklaras som inlänkar till butiken.

Som liten e-handlare så har man ofta inte speciellt mycket pengar över till att anlita duktiga seoföretag för att göra detta, och då gäller helt enkelt att man i stället använder sin egen tid och gör det man kan göra själv. Tack och lov är det mycket. Jag skulle vilja säga att oftast kan man själv göra det mesta inom seo själv, för att inte säga allt. Det är oftast bara en fråga om att ha tid och att tänka lite klurigt. Med att tänka klurigt så menar jag att man behöver sätta sig in i hur ens kunder tänker, och att man behöver fundera över hur man på smarta sätt ska skaffa bra länkar till sin sajt. Sedan tror jag också att on page jobbet, dvs jobbet på den egna sajten, den kan man göra bättre själv än de flesta seoföretag helt enkelt för att man själv känner sina kunder bäst och förhoppningsvis vet bäst om vad de kan tänkas söka på.

Generella tips av intresse för en liten e-handlare när det gäller att göra on page seo- dvs jobb på sin egen sajt.

Se framförallt till att din plattform är gjord på ett sådant sätt att det faktiskt är möjligt för google att indexera alla sidor, bra är även om den skapar en googleanpassad sitemap automatiskt som du kan skicka till google. Viktigt är också att du kan skriva in H1, och H2 taggar på alla sidor, och att du ska kunna ange unika metataggar och alttexter  för varje produkt, bild, kategori m.m. Viktigt är att detta ska gå att göra på ett så enkelt sätt som möjligt. Det är inte roligt att behöva gå in på 2000 produkter och göra det på varje produkt. Men det ska också gärna vara flexibelt så att det går att verkligen lägga krutet på rätt ställen.

I exempelvis Kodmyrans  e-handelslösning Shop4sale som jag själv jobbar med, så kan du genom att enkelt göra anrop till databasen, skapa unika metataggar för alla produkter, kategorier och bilder, genom att fylla i på ett enda ställe. En mycket tidsbesparande funktion! Därefter kan du välja att gå in och skriva separat endast på de produkter där du verkligen vill skriva än mer unika säljande taggar. Det fungerar nämligen genom att butiken känner av och visar olika saker. Finns något skrivet på produktnivå visar butiken det, men finns inget skrivet på produktnivå så visar butiken inställningarna för hela butiken. Det har besparat mig många timmars jobb, och jag får samtidigt chansen att vara flexibel och lägga krutet på de ställen där jag bedömer att det gör störst nytta. Jag kan också snabbt komma igång och grundoptimera hela butiken och fotsätta i min egen takt och utveckla titlar och taggar.

Viktigt är också att butiken inte är gjord i ramar och att den ska ha sökmotorvänliga urls. Shop4sale har det och där slår du på den funktionen med en knapptryckning.

Vad är ett grundläggande onpagejobb?
För mig som e-handlare handlar Om page jobb om att välja rätt sökord för varje produkt eller kategori, samt att det valda sökord ska synas i produkt eller kategorinamnet, i produkt eller kategoritexten, i alla metataggar för den sidan, i H1, H2 taggen, samt i  bildnamnnet, och i alt och titeltaggen för bilden. Därefter ska jag se till en hel del andra saker också, men det är det mest grundläggande jobbet du behöver göra för att din butik ska ranka bra.

Kategorinamn och produktnamn är något som är mycket viktigt. Oftast så kan man ranka väldigt bra på sina kategorier och produkter. Något många glömmer är att försöka fundera ut vad kunderna söker på innan man döper sina kategorier och produkter. Gör inte det misstaget! Använd gärna googles kewordtool för att se vad folk söker efter och döp dina kategorier och produkter därefter. Ofta är produktnamnet i många e-handelsplattformar H1 an så det lönar sig att tänka efter när man döper produkterna,

Kategoritexter och produkttexter Skriv  alltid en beskrivande text på varje produkt och även varje kategori, som är minst 500 tecken lång och se till att sökordet är med i den, gärna både fetstilt och/eller kursivt samt fler än en gång. Viktigt är även att du skriver säljande texter, för även om du får massor av besökare så spelar det ingen roll om inte dina produkter säljer! Du ska dock inte skriva sökordet i texten så många gånger att det verkar konstigt, utan tänk att du i första hand skriver för besökaren inte för sökmotorn. Om du skriver sökordet för många gånger kan även google tycka att det är märkligt och anse att du spammar dem, vilket leder till att du inte kommer högt upp i placeringarna. Tänk också på att kopiera aldrig produktbeskrivningar från en leverantör, utan skriv alltid, alltid egna texter. Om andra butiker också kopierat leverantörens produktbeskrivning kommer Google antagligen bara att ranka sidan där de hittade texten först, eller den sida Google tror är ägaren av texten. Det brukar man kalla duplicate content.

En H1 a och en H2 a, dvs rubrikerna på sidan i datorkoden bör också innehålla sökordet liksom såklart metataggarna för kategorin eller produkten.

En bild som döps till sökordet  bör finnas på varje sida, samt att alttexten och titletexten på bilen innehåller sökordet.

Meta titel‐  är det som visas i den blå raden längst upp i webbläsaren, samt att det är det som visas som klickbart i sökresultatet i google. En bra titel är viktigt för att få besökarna att klicka på den, och det är också viktigt för att
komma högt upp på de sökord man valt. En metatitel ska vara max 64 tecken lång. Sökordet ska komma så tidigt i titeln som möjligt, eftersom ju tidigare ett ord visas desto viktigare anser google att det är

Meta Description‐ är din beskrivning av den sidan, och det som visas under den klickbara länken i googles sökresultat. Sökorden du vill komma högt upp på ska komma så tidigt som möjligt i meta beskrivningen.

Meta Keywords‐ som är de nyckelord/sökord man kan använda för att hitta sidan. Dessa ska vara max 5 st. ( Många tvistar om de fortfarande har betydelse eller ej, men de skadar inte att skriva dit dem)

Observera att allt detta kring on page seo är inga absoluta sanningar, utan mer rekommendationer, eftersom vad google anser är viktigt ändrar sig hela tiden.

Off page seo då, vad gör jag då?

Ja det är det stora jobbet med att skaffa sig inlänkar till ens sajt, kort sagt kan man säga att ju fler inlänkar desto bättre. Det finns dock olika kvalité på olika typer av länkar och en del länkar är värda mer än andra. Vad man dock ska tänka på är att de länkar man skaffar sig ska se naturliga ut. De får gärna ha sökordet i länktexten, vilket är jättebra, men alla ens inlänkar ska inte se ut så det är inte naturligt. Länkarna ska vara från olika sajter, och ha olika länktext, samt inkomma sporadiskt och inte samtidigt. Att få 100 länkar samma dag är inte naturligt och det bör man alltså inte eftersträva även om 100 länkar är bra. Om page seo är alltså ett jobb som fortgår hela tiden.

Christian Rudolf har gjort en video som är rätt intressant och ger en del tips på hur man kan jobba med off page seo, och även lite kring on page. Christians seo tips för e-handlare