Okt 24 2011

Fri fakturan & fast frakt gjorde susen

Category: E-handelkatrin @ 8:23 f m

Jag lovade ju att jag skulle återkomma med mer information kring vårt kundvårdspaket vi lanserade i juni. Som en del säkert minns handlade det om, fast frakt på 69 kr, fri returfrakt, fria byten, ingen fakturaavgift och tydligare telefonbeställningsrutiner. Efter två månader utvärderade jag det hela i denna bloggpost . Då såg vi en ökning i antal ordrar och i konverteringen. Jag beslöt mig då att ta bort den fria returfrakten och de fria bytena för att se vad som hände, och här är mina observationer efter det.

Omvandlingsfrekvensen är fortfarande 26% högre än innan jag införde kundvårdspaketet och har faktiskt stigit ytterligare, visserligen från små siffror men i alla fall. Antalet besökare är högre men försäljningen är ungefär samma i kronor, trots att antalet ordrar ökar, vilket betyder att snittordern sjunkit. Andelen som väljer faktura är fortfarande hela 70 %.

Det är dock svårt att helt dra slutsatser eftersom det är en såpass säsongsbetonad butik. Men vad jag kan se så känns det inte som att de fria returerna och de fria bytena gjorde någon större skillnad, utan det känns som att det var den fasta frakten och avgiftsfria fakturan som gjorde susen får försäljningen, precis som jag gissade i min förra bloggpost. Jag kommer nu att fortsätta så här eftersom det kändes som mest lönsamt för min del.

Lite tråkigt är dock när man pratar med andra e-handlare och framförallt andra som har fysisk butik är att försäljningen efter augusti  år generellt varit väldigt dålig och under 2010 års siffror för de flesta, så vi får väl se vid årsskiftet när julhandeln varit vad årets omsättning blev


Okt 18 2011

Merförsäljning- kärt ämne för e-handeln

Category: E-handelkatrin @ 10:41 f m

Merförsäljning, det vi alla e-handlare drömmer om. Jag har provat att göra det på ett litet annorlunda sätt och jag ska förklara lite om mina tankar och hur jag gått till väga tänkte jag.

För er som missat det så har jag två huvudbutiker SweCat som säljer katt och hundprodukter och Gardenhome som säljer trädgårds och inredningsprodukter. I dessa har jag en himla massa varor som kan kategoriseras in under djurprodukter och trädgårds eller inredningsprodukter. I varje butik blir det en massa olika kategorier och många sökord får plats i varje butik. Det är naturligtvis bra eftersom Log tail är något som de flesta e-handlare eftersträvar och något som är en vital del av vår försäljning.

Nackdelen är att det kan vara svårt att jobba med att sökmotoroptimera för alla produkter på ett bra sätt, så att google hittar allt. Vi får ett väldigt brett sortiment, navigeringen kan bli plottrig och vissa varor har en förmåga att nästan glömmas bort och bli hyllvärmare. Det kan vara svårt att i en stor butik lyfta fram alla produkter tillräckligt mycket, En produkt som säljer dåligt kanske skulle sälja väldigt bra om den bara fick ta mer plats och syntes bättre. Dan som driver Roliga prylar har skrivit ett foruminlägg om detta som är intressant och ger tips på vad man kan göra. Det är dock inte det enda sättet. Själv har jag provat en annan lösning.

Den lösningen heter Merförsäljningsbutiker! En Merförsäljningsbutik är en liten nischad butik där du kan sälja något du redan har i ditt sortiment fast i en helt separat butik. Tanken är att den ska skapa merförsäljning av dina befintliga produkter helt enkelt. Den ska vara enkel att administrera och ha låg kostnad. Doftljusbutiken.se som jag driver är en sådan. Där säljer jag doftljus,  vanliga doftfria ljus och ljustillbehör. Den har hitills i år sålt för ca 35 000 kr, och med julhandeln så gissar jag att den hamnar runt 50 000 kr innan året är slut. Ja men protesterar ni, det är ju alldeles för lite för att det ska vara värt att skapa en ny butik för.

Men jag svarar då att det beror alldeles på vilka kostnader man lägger ner. I mitt fall använder jag mig av en s.k. multishop som redan finns inbyggd i min webbutikslösning, och ingår i priset. Det innebär att alla produkter och ordrar hanteras i samma admin och i samma orderflöde som resterande butiker. Jag får alltså ingen mer administration av detta. Jag köper ett lämpligt domännamn för verksamheten, skapar bara butiken, bockar i vilka produkter den ska innehålla och skriver nya unika texter på dessa där jag lägger stor vikt vid sökmotortänkande. Jag använder mig av ett standardutseende där bara loggan byts ut, och köpvillkor och likande kopieras över från huvudbutiken. Sedan satsar jag inte på flera dyra betalsätt i den butiken utan jag kör enbart med faktura, förskott och konto från Klarna. Dessa har jag fått bra villkor på eftersom jag redan har andra butiker via dem, och det gör att jag får minimalt med jobb och administration. Produkterna har jag ju redan, så det är ingen direkt kostnad förknippad med dem. Jag lägger heller inte ner någon större tid på att uppdatera dessa butiker eller att leta nya produkter till dem, utan de får helt enkelt rulla på med minimalt med jobb från min sida. Marknadsför dem gör jag inte heller i någon större utsträckning. Jag gör i varje fall ingen som helst marknadsföring som jag måste betala för.

Det är snabbt och  enkelt. På ca 24 timmar är butiken uppe och körs. Kostnaden per år är: Domännamn 99 kr , multishopkostnad 5940= total kostnad 6039 kr. Till det tillkommer klarnas fakturakostnad som är förhandlingsbar, och vill jag kan jag ju ta ut en fakturaavgift av mina kunder för att täcka den. Inte speciellt dyrt för ren merförsäljning för ca 50 000/ år. En tidningsannons är dyrare!

Jag kommer att starta min andra merförsäljningsbutik inom kort och det ska bli spännande att se vad som händer med den. Jag rekommenderar starkt alla e-handlare att fundera över det här med merförsäljningsbutiker för det kan vara ett mycket effektivt sätt att lyfta fram produktgrupper och produkter för att de ska sälja bättre.


Okt 11 2011

seotest- vad säger det om seovänligheten?

Category: E-handelkatrin @ 10:48 f m

I går publicerade sökmotorföretaget Jaja årets seotest där man testar e-handelslösningar. Att bygga en sökmotorvänlig plattform verkar vara väldigt lätt enligt detta test, eftersom nästan alla testade plattformar får högsta betyg 5 i testet. Ja, men det är väl bra kan man tycka att de flesta plattformsleverantörer nu kan bygga sökmotorvänliga system. Men är det så? Är alla så duktiga som testet visar?

I förra veckan var jag på mässan eget företag i Älvsjö och där träffade jag massor med nystartade e-handlare som klagade på att de inte syntes i sökmotorerna och undrade vad de skulle göra. Vid en granskning av deras butiker så var det ofta saker som fattades i plattformen för att de skulle kunna skapa bra förutsättningar för att jobba med SEO. Det var otroligt tråkigt att behöva säga till många av dessa, gå tillbaka till er leverantör och säg åt dem att ordna så att ni kan göra så här, men jag fick göra det ett antal gånger under dagarna jag var där. Det var ibland open source varianter som grannens grabb satt upp fel, men lika ofta mer etablerade leverantörers butiker.

Men hur kan det vara så? när nästan alla leverantörer fått full pott i testet? Jo, det är ganska lätt förklarat, kikar man på årets test så har nästan alla plattformar fått högsta betyg, men kikar man lite närmare på testet, så behövs ofta både tilläggsmoduler och konsulttimmar för att göra plattformen seovänlig. I vissa fall säkerligen en hel del konsulttimmar om man får tro hur testet presenteras. Då blir det strax uppenbart varför många av dessa små företag inte har bra seolösningar i sina butiker. De har helt enkelt inte råd att betala en massa konsulttimmar för att göra plattformen seovänlig. I många fall undrar jag också om leverantören upplyst dem om vad som behövs för att kunna jobba med seo.

Är då dessa plattformar där man uppenbarligen behöver en hel del tillägg för att göra dem bra seomössigt verkligen riktiga 5 poängare på seo? Ja troligen om du har pengar att hosta upp och vet vad du behöver beställa för att lösningen ska vara bra, men knappast om du är en liten nystartad e-handlare som håller hårt i plånboken och som kanske knappt vet vad seo är. Då skulle jag rekommendera dig att kika på de lösningar som har det mesta färdigt. En sådan lösning med mindre testpoäng kan för dig vara mer effektiv än en fempoängare med konsulttimmar av anpassning, eftersom du får mer seofunktioner utan anpassningar.

Hittar du en fempoängare med allt som standard och som passar överens med dina andra krav (en plattform ska ju inte bara vara bra på seo) är det naturligtvis alldra bäst. När man läser entreprenören Christian Rudolfs kritik av testet på bloggen Disruptive så kan man dock börja så smått fundera över om sådana lösningar överhuvudtaget existerar…..