Aug 31 2011

E-handelsdagarna – 6 timmar sen

Category: E-handelkatrin @ 9:10 e m

Äntligen. Jag har arrangerat e-handelsdagarna och haft förmånen att spendera två hela dagar med helt underbara e-handlare och föreläsare. Som alla vet är det inte arrangören som gör ett event utan det är deltagarna!

På e-handelsdagarna hade vi 55 helt fantastiska deltagare, som bjöd på sig själva ordentligt.

Nio duktiga föreläsare fick vi lyssna till, en del vana föreläsare, och en del mindre vana. Många som jag själv aldrig hört förut.  Jag visste när jag bad dem föreläsa att de var superduktiga på sitt område men att de aldrig föreläst förr, många var sådana som pratat sist inför folk när de gick i nian och gjorde bokreferat, och det var ett tag sedan…och en del av dem var verkligen supernervösa….Dessa föreläsare var helt underbara. De gjorde några av de bästa föreläsningar jag någonsin hört (och tro mig jag har varit på en del event genom mina snart tio år som e-handlare). De skulle alla lätt kunna ställa sig på vilken scen som helst på ett betydligt större event och ha massor av bra saker att förmedla. Jordnära, praktiskt, med massor av bra tips.

Vi hade naturligtvis även en del vana föreläsare som gjorde mycket bra föreläsningar, riktigt hur vana och eftersökta insåg jag nog inte förrän Magnus Bråth, (en av våra föreläsare) började med att säga att han var van vid stora stela amerikanska event så vi fick säga till om det blev för tekniskt och svårt. När jag sedan fick höra vilka jätteföretag han brukar jobba med, så kände jag mig ganska liten…. Jag omsätter 695 000 på Gardenhome/ år. Det är nog hans vanliga kunders kaffekassa ungefär… på en vecka….

Varje pass var ca 1,5 h, en kort föreläsning, och därefter hade vi diskussioner med varje föreläsare. Där deltog verkligen alla med liv och lust, såväl föreläsare som e-handlare. Alla e-handlare bjöd verkligen på sig själva och det hördes aldrig minsta knyst om affärshemlighet eller liknande. Tvärt om, man såg e-handlare i samma bransch sitta och jämföra konverteringsgrader och byta leverantörserfarenheter. De goda råden till varandra haglade, och hela tiden hördes ”jag gör så här”, eller ”men varför gör du så här när du kan förenkla genom att i stället göra så här”. Det kändes helt underbart att få vara med och dela så mycket erfarenheter med så många duktiga e-handlare.

Under veckan hoppas jag att kunna dela dessa erfarenheter även med er som inte deltog i dagarna genom att lägga ut videofilmer från dem. Det är inte superkvalité och det är inte några dunderproduktioner, men det är i alla fall ett litet smakprov av vad vi deltagare upplevde. Jag tänkte också då blogga mer om tips och idéer och mer jordnära saker som ni alla kan ha nytta av men inte i kväll, nu är jag helt enkelt lite för trött för det.

Men mitt starkaste intryck just nu av e-handelsdagarna är för en gång skull inte alla goda tips och idéer man fått,  utan det jag bär med mig i kväll när jag skriver det här, drygt sex timmar efter e-handelsdagarna avslutats, är själva känslan man får när 55 människor i ett rum med liv och lust diskuterar e-handel med varandra. Känslan man får när alla passionerat diskuterar om det är bättre att göra inleverans med streckkodsläsare eller via inköpsordrar i webshoppen? Om postsäckar eller postburar är bäst? Vad som egentligen ökar konvertering mest video eller 3d bilder? Hur i hela friden man kan mäta sin investering i SEO för att se om den går att räkna hem eller inte? Kort sagt när alla liten som stor oavsett bransch, försöker att hjälpa varandra att lyckas blir bättre e-handlare och att utveckla inte bara den egna verksamhet utan även sina kollegors e-handelsverksamhet. Det är en känsla av sammanhållning, en känsla av att vi alla är kollegor och av att vi alla ska hjälpa varandra att lyckas. Den känslan kommer jag att bära med mig länge, länge, för det är en stor och skön känsla.


Aug 18 2011

Fakturastrul & samtal pga småsak i e-handelsprocessen

Category: E-handelkatrin @ 9:57 f m

Under sommaren har jag  fått en hel del kunder som hört av sig till mig och hävdar att de inte fått någon faktura. Det har känts som konstigt eftersom jag ser i systemet att fakturorna är aktiverade och utskrivna och jag vet att vår lagertjej alltid lägger ner dem i paketet. Jag har skickat ut nya till kunder som hört av sig, bett om ursäkt för misstaget och tänkt att det är säkert semestervikarien som missat att lägga i fakturan. Det är ju inte alltid så lätt att komma ihåg allt.

Nu när vår ordinarie personal är tillbaka har jag fortfarande haft en hel del kunder som hört av sig. I dag gjorde jag slag i saken och ringde ner till lagret och pratade med min packare. Jag kollade om hon skickat med fakturorna eller om hon kanske råkat missa dem. Hon sa att hon garanterat skickat dem, och vi började fundera fram och tillbaka vad som kunde hänt, och så fick vi fick en snilleblixt!

Vi kom fram till att det bara var kunder från Gardenhome det gällde. Det visade sig när vi lanserade mitt kundvårdskit i somras så började vi skicka retursedel, plocksedel och faktura i en plastficka som vi fäste på paketet i stället för att lägga ner plocksedel och faktura i paketet. Det har gjort att mina till stor del ovana e-handelskunder inte uppfattat att fakturan legat i plastfickan, och så har man naturligtvis slängt emballaget och väntat på att fakturan ska komma. När ingen faktura har kommit efter ett par dagar har man blivit orolig och hört av sig. Den lilla ändringen i rutin har orsakat trassel med obetalda fakturor, oroliga kunder och en del telefonsamtal och mail till kundtjänst i onödan.

Det här visar hur viktig varje liten detalj i processen är för att en e-handel ska fungera bra, och det visar också hur en sådan liten rutinändring utan att tänka sig ordentligt för kan orsaka ganska stor mängd jobb senare i e-handelsprocessen.

Så summa summarum fundera en extra gång när ni gör förändringar, och skicka inte era fakturor i en plastficka utanpå paketet…..jag har slutat bums med det. Nu ligger de åter i paketen, och jag har till och med tänkt skaffa röda kuvert med tryckt text, fakturan ligger i kuvertet,  som jag ska lägga fakturorna i inuti paketet.