Jul 26 2011

Erbjuda faktura utan avgift? JAPP utan tvekan!

Category: Betalning,E-handelkatrin @ 11:32 f m

Nu har det gått snart två månader sedan jag lanserade mitt nya kundvårdspaket i Gardenhome. Fast frakt på 69 kr, fri returfrakt, fria byten, ingen fakturaavgift och tydligare telefonbeställningsrutiner.

En av nyheterna var alltså faktura utan avgift och det är den nyhet jag tror har gjort störst skillnad. Jag har sett sedan tidigare att den här äldre kundgruppen jag har i Gardenhome gärna handlar mot faktura för att känna sig säker, man vill helt enkelt betala när man fått varan. Jag har mina fakturor via Klarna och tidigare hade jag en fakturaavgift på 19 kr för att täcka deras kostnad. Inte alltför dyrt kan tyckas men dock en avgift och de som beställde via telefon talade ofta om att den tänkte de minsann inte betala.

Jag hade med fakturaavgift ca 46 % som valde att handla mot faktura. När jag tog bort fakturaavgiften ökade antalet så att hela 70 % valde att handla mot faktura. Det har gjort att min bokföring går betydligt snabbare eftersom fler köp nu bokförs i klump i samband med Klarnas utbetalning varje vecka och jag inte behöver sitta och bokföra dem en och en, och allt som sparar mig administration gillar jag.

Under förra året i juni hade vi utförsäljning pga lagerflytt vilket gjorde att det var svårt att jämföra juni i år med i fjol vad gäller försäljning. Det säger sig själv att fri frakt och 50 % på allt inte riktigt kan jämföras med ordinarie pris och fast frakt.
junis siffror visar i alla fall på 18% fler ordrar i antal i år, men 11 % mindre försäljning i kr.
juli siffror visar att vi haft 91 % fler ordrar i år än i fjol och försäljningen i kronor har ökat med ca 40 %

Dock har vi gjort lite mer reklam i år, och haft ca 50 % fler besökare undre perioden juni-juli så det påverkar såklart, men vi kan också se att omvandlingsfrekvensen stigit med 43% efter vi lanserade fri faktura i vårt paket. Visserligen från en låg siffra, men i alla fall….

Antalet returer är i stort sett samma, liksom antalet byten, och inte heller antalet telefonorders har ökat som man skulle kunna tro. Jag kommer att slopa den fria returfrakten och de fria bytena under ca 2 månader, dels eftersom det kostar mig pengar och dels eftersom jag är nyfiken på att se om det påverkar försäljningen och konverteringen, eller om det är som jag tror att det är den fria fakturan och fasta frakten som gjort det. Mer rapport kommer om någon månad eller två när nästa testfas är avslutad.


Jul 02 2011

Vill du ha designhjälp med din e-handel?

Category: E-handelkatrin @ 9:32 f m

I så fall ska du ta dig till e-handelsdagarna i Sundsvall den 30-31 Augusti. Där kommer Jimi Wikman, duktig designer att föreläsa om neurodesign och användarvänlighet. Han har dessutom i sitt blogginlägg där han ger lite tankar inför föreläsningen, lovat att ställa upp och kika lite på deltagarnas butiker i mån av tid och ge förbättringsförslag.

Besök Jimis blogg här och få lite förhandsinfo om vad han bjuder på under e-handelsdagarna